山西自考网资料下载《高级英语》各题型答题技巧14

山西自考网 发布时间:2012年12月30日

(四)正误判断题

  通常询问文章中所述的事情是否真实,某种提法是否正确或文章(作者)是否提及某事。常见题形如下:

  1 All of the following are true except……

  2 The author passage does not tell us……

  3 The author mentions all of the items 1isted below except……

  4 Which of the following does not explain……

  5 Which of the following is NOT listed as……

  6 Which of the following is not mentioned in the article

  7 Which of the following statements is not true

  8 Which of the following statements is wrong according to the author

  例如:

  How men first learnt to invent words is unknown in other words the origin of language is a mystery. All we really know is that men unlike animals somehow invented certain sounds to express thoughts and feelings actions and things so that they could communicate with each other and that later they agreed upon certain signs called letters which could be combined to represent those sounds and which could be written down. Those sounds whether spoken or written in letters we call words.

  The power of words then lies in their associations —— the things they bring up before our minds. Words become filled with meaning for us by experience and the longer we live the more certain words recall to us the glad and sad events of our past and the more we read and 1earn the more the number of words that mean something to us increases.

  Great writers are those who not only have great thoughts but a1so express these thoughts in words which appeal powerfully to our minds and emotions. This charming use of words is what we call literary style. Above all the real poet is a master of words. He can convey his meaning in words which sing like music and which by their position and association can move men to tears. We should therefore learn to choose our words carefully and use them accurately or they wil1 make our speech silly and dull.

  Question Which of the following statements about the real poet is NOT true

  A. He is no more a master of words than an ordinary person.

  B. He can convey his ideas in words which sing like music.

  C. He can move men to tears.

  D. His style is a1ways charming.

  解答:选A.

  这是一道是非题,需要找出一个错误的选项。根据文章最后一段,BCD三个

  选项都是对的,必须排除。而A项说:一位真正的诗人并不比普通人能更好地掌握和运用

  词语。这一说法显然是不对的(NOT true about the real poet),正符合题意。 A项为正确答案。

XML 地图 | Sitemap 地图