英语二复习精要2

山西自考网 发布时间:2013年07月28日

UNIT 2

1word study

exert,collapse,lauch,operate

 exert

vt.尽(力);发挥(威力等);施加(压力等);产生(影响等);行使(职权等)

He has exerted all his strength to attain his goal.

他已尽了全力以达到自己的目标。

He has been exerting a lot of pressure on me to change my mind.

他一直在施加种种压力要我改变主意。

These principles exerted great influence upon the course of the revolution.

这些原则对革命进程产生了很大的影响。

 collapse

n.1、倒塌,崩溃,瓦解;2、(健康等)垮掉,(因精疲力竭等原因)倒下

The storm caused the collapse of the wooden shelter.

暴风雨使这个避风雨的木棚倒塌了。

Hsuffered from a nervous collapse.

他的精神崩溃了。

The collapse of the government left the country in confusion.

政府的倒台使全国陷入混乱之中。

vi.倒塌,崩溃

The roof collapsed under the weight of the snow.

屋顶被雪压塌了。

The negotiations collapsed after several meetings.

会谈了几次之后,谈判破裂了。

In the last weeks of the war she collapsed from long imprisonment.

在战争的最后几个星期里她的身体因长期监禁而垮掉了。

 lauch

vt 1、发射,投射;2、使(船)下水

The satellite was launched in a rocket.

这颗卫星是由火箭发射的。

The hunter launched a spear at the wolf.

猎人把矛向狼掷去。

A new ship has been successfully launched.

一条新船已成功地下水。

vt ./vi.发动,发起(运动等)

launch out into 开始,着手进行

Our army launched an attack on the enemy.

我们的军队向敌人发起猛攻。

The police launched an investigation into the case.

警察对此案开展了调查。

The research group launched out into a series of new experiment.

研究小组着手进行了一系列新的实验。

 operate

vi. 1、运转,起作用;2、动手术(on,upon

The elevator operates smoothly.

电梯运行顺利。

The medicine gradually operated.

药物逐渐奏效了。

The doctor operated on the neck of the patient.

医生给病人的颈部动手术。

vt.1、操作,操纵,经营;2、对。。。动手术

This airline operates five main lines and dozens of branch lines.

这家航空公司经营五条主干线和十几条支线。

Do you know how to operate the machine?

你知道怎么开这台机器吗?

The doctor operated the patient on the neck.

医生给病人的颈部动手术。

He was operated on for lung cancer.

他因肺癌动了手术。

2、常考句型

1、天文学家和科学家认为黑洞是一种空间区,物质可以掉进黑洞但任何物质不能逃脱。P1

Astronomers and scientists think that a black hole is a region of space into which matter has fallen and from which nothing can escape.

2、理论上是这样的:当某些星体的密度增大到某一特定点时便发生爆炸。P2

The theory is that some stars explode when their density increases to a particular point.

3、有人认为圣诞星可能是一颗超新星。P2

Some people think that the Start of Bethlehem could have been a supernova.

4、假定一个人掉进黑洞,他会认为很快就能到达黑洞中心。P3

If a man fell into a black hole, he would think that he reached the center of it very quickly.

5、只是在近几年天文学家才开始具体研究黑洞。P3

It is only recently that astronomers have begun specific research into black holes. 
6、另一方面,科学家们也在设想,由于有非常先进的技术,人们也许能在将来利用黑洞为人类服务。P5

On the other hand, scientists have suggested that every advanced technology could one day make use of the energy of black holes for mankind.

3、习题

Unit 2 练习

1.词汇英译汉:
  escape, explode, collapse, shrink, gravity, measurement, basis, launch, convincing, companion, 
  speculation, swallow, operate, to make use of, a great many, above all 
  2.句子英译汉:
  1) ~6) 与常考句型相同。
  7) There might be a massive black hole at the center of our galaxy swallowing up stars at a very rapid rate.
  8) They show us a world which operates in a totally different way from our own and they question our most basic experience of space and time.
  句子汉译英
  黑洞是什么,天文学家还没有完全解决这个问题。
  Astronomers have not yet fully solved the problem of what a black hole is.
  据说黑洞可以将其周围的一切物体,如星星吞食掉。
  It is said that black holes are able to swallow up all the objects around them, such as stars .
  对黑洞的研究刚刚开始,各种各样的假说层出不穷。
  The research of black holes is just beginning and speculation about them are endless.
  科学家仍不能说出黑洞内发生了什么。
  Scientists still can not tell what happens inside a black hole.
  It is still impossible for scientists to tell what happens inside a black hole.
  如果我们认识了黑洞,黑洞就不那么可怕了。
  If we understood black holes, they would not be so fearful .
  Black holes will not be so fearful if we get to know them.

单元课后练习
  .Word Spelling
  1.密度 n. density _ _ _ _ _ _ _ _
  2.(使)倒塌,(使)崩溃 v. collapse _ _ _ _ _ _ _ _
  3.边界线,边界 n. boundary _ _ _ _ _ _ _ _
  4.永恒的,经久不变的 a.c _ _ _ _ _ _ _ _
  5.基础,根据 n.b _ _ _ _ _ _ _ _
  6.发射,发动 v.l _ _ _ _ _ _ _ _
  7.双胞胎之一 a.t _ _ _ _ _ _ _ _
  8.同伴,同事 n.c _ _ _ _ _ _ _ _
  9.人类 n.m _ _ _ _ _ _ _ _
  10.推测,猜测 n.s _ _ _ _ _ _ _ _
  11. v.s _ _ _ _ _ _ _ _
  12.不充分的 a.i _ _ _ _ _ _ _ _
  13.物质 n.m _ _ _ _ _ _ _ _
  14.情况,环境 a.c _ _ _ _ _ _ _ _
  15.发生,出现 v.o _ _ _ _ _ _ _ _
  16.强烈的 a.i _ _ _ _ _ _ _ _
  17.证据 n.e _ _ _ _ _ _ _ _
  18.看不见的 a.i _ _ _ _ _ _ _ _
  19.宇航员 n.a _ _ _ _ _ _ _ _
  20.热带的 a.t _ _ _ _ _ _ _ _
  .Word Form
  1.Supernovae____(report) by astronomers in the seventeenth and eighteenth centuries.
  2.Imagine the earth reduced to the size of a marble, but still____(have) the same mass, and you have some idea of the force of a black hole.
  3.If one____(make) a journey over the Continents one would find every kind of surface including mountain ranges, plains, and empty areas covered permanently by ice and snow.
  4.And astronomers are planning a new observatory to study the individual exploding stars____(believe) to be black holes.
  5.Matter from the one which we can see____(pull) towards the companion star.
  6.There might be a massive black hole at the centre of our galaxy____(swallow) up stars at a very rapid rate.
  7.The most____(convince) evidence of black holes comes from research into binary star systems.
  8.They show us a world which operates in a ____(total) different way from our own.
  9.The surface of some areas____(consist) largely of high mountains and deep valleys.
  10.Our world is the home of a very great many different people-peoples with different____(colour) skins.
  .Vocabulary and Structure
  1.Astronomers and scientists think that a black hole is a region of space (not a thing)____which matter has fallen and____which nothing can escape-not even light.
  [A] into into 
  [B] into from
  [C] from into 
  [D] from from
  2.This process of shrinking may be so intense____a black hole results.
  [A] whether 
  [B] what
  [C] which 
  [D] that
  3.Binary stars,____their name suggests, are twin stars whose position in space affects each other.
  [A] as 
  [B] that
  [C] what 
  [D] if
  4.In some binary systems, astronomers have shown that there is an invisible companion star, a 'partner' to____which we can see in the sky.
  [A] the one 
  [B] that
  [C] the ones 
  [D] those
  5.On the other hand, scientists have suggested that very advanced technology could one day____the energy of black holes for mankind.
  [A] make fun of 
  [B] make sure of
  [C] make use of 
  [D] make sense of
  6.Astronomers have evidence of a few other stars too, which might have black holes as____.
  [A] companies 
  [B] comparisons
  [C] compounds 
  [D] companions
  7.The earth is one of nine planets which move in____round the sun.
  [A] track 
  [B] orbit
  [C] tour 
  [D] route
  8.In August 1977, a satellite was____to gather data about the black holes in the Milky way.
  [A] posted 
  [B] delivered
  [C] launched 
  [D] transmitted
  9.The terms we would normally use to describe a scientific phenomenon are____here.
  [A] inadequate 
  [B] invisible
  [C] intense 
  [D] individual
  10.We know nothing about events which happen once objects pass this boundary, But____,matter must behave very differently inside the hole.
  [A] in addition 
  [B] in person
  [C] in detail 
  [D] in theory
  .C-E Translation
  1.这个收缩的过程如此强烈,以至于黑洞产生了。
  2.直到最近天文学家们才开始研究黑洞。
  3.但是从理论上说,物质在黑洞里的行为一定非常不同。
  4.黑洞最强有力的证据来自对双星系的研究。
  5.有一天也许人类也会遭此命运。

  单元自测答案 Unit 2
  .Word Spelling
  1.density 2.collapse 3.boundary
  4.constant 5.basis 6.launch
  7.twin 8.companion 9.mankind
  10.speculation 11.swallow 12.inadequate
  13.matter 14.circumstance 15.occur
  16.intense 17.evidence 18.invisible
  19.astronaut 20.tropical
  .Word Form
  1.were reported 2.having 3.made
  4.believed 5.is being pulled 6.swallowing
  7.convincing 8.totally 9.consists
  10.coloured
  .Vocabulary and Structure
  1.B 2.D 3.A 4.A 5.C
  6.D 7.B 8.C 9.A 10.D
  .C-E Translation
  1.This process of shrinking is so intense that a black hole results.
  2.It is only recently/It is not until recently that astronomers have begun specific research into black holes.
  3.But in theory, matter must behave very differently/in a very different manner inside the black hole.
  4.The most convincing evidence of black holes comes from research into binary star systems.
  5.Mankind may one day meet this fate.

4、历年试题

1. 星体的密度增大到一定程度时就会发生爆炸。   

答: The star will explode when its density increases to some extent. 

2. 你能想象黑洞的引力有多大吗?   

答: Can you imagine how strong the gravitational pull of a black hole is ? 

3. 假如有人掉进黑洞,他会认为很快能到达黑洞的中心。   

答:If a man fell into a black hole, he would think that he reached the center of it very quickly. 

4. 早在17世纪天文学家便对超新星有过报道。   

答: Supernovae were reported by astronomers as early as in the seventeenth century. 

5. 他已尽了全力以达到自己的目标。   

答: He has exerted all his strength to attain his goal. 

声明:

(一)由于考试政策等各方面情况的不断调整与变化,本网站所提供的考试信息仅供参考,请以权威部门公布的正式信息为准。

(二)网站文章免费转载出于非商业性学习目的,版权归原作者所有。如您对内容、版权等问题存在异议请与澳门新葡8522最新网站联系,我们会及时进行处理解决。

本文地址:/ggk/15/3568.html

XML 地图 | Sitemap 地图